O nas | Kontakt
Koledar

Zveza učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije (v nadaljevanju ZUTS) je na svečani akademiji ob 80-letnici zveze podelila osem priznanj za življenjsko delo v ZUTS. Med prejemniki je tudi Bojan Šturm, smučarski učitelj in predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

Bojan Šturm

V ZUTS, ki je vključena v Smučarsko zvezo Slovenije, je včlanjenih 113 organizacij, smučarskih društev in klubov. Med osmimi nagrajenci iz vse države je za svoje pedagoško delovanje pri izobraževanju mladih učiteljev smučanja in predvsem za prispevek k učenju veščin smučanja priznanje za življenjsko delo prejel tudi Bojan Šturm.

Bojan Šturm se je s smučanjem srečal med študijem na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani. Kot športni pedagog je deloval na koprskih srednjih šolah, sedaj pa je predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Šturm je vsestranski športnik in neutrudljiv organizator smučarskih dogodkov. Je član državne izpitne komisije in predsednik Smučarskega kluba Capris, v okviru katerega prireja smučarski sejem in vsako zimo organizira smučarsko šolo v kraju Forni di Sopra, kjer poučuje slovenske otroke. Smučarski klub Capris je v zadnjih letih postal eden najbolj dejavnih klubov v Istri.

Nagrajencu iskreno čestitamo!