O nas | Kontakt
Koledar

Študent

2017 2016
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

V Miškolcu na Madžarskem se je včeraj zaključilo Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. V moški konkurenci je naslov osvojila Univerza v Bologni, v ženski pa Univerza v Strasbourgu. Moška ekipa Univerze na Primorskem je po dveh zmagah in štirih porazih pristala na 13. mestu, njen kapetan, Tim Škerbec, pa je prejel nagradi za najboljšega strelca prvenstva in najboljšega skakalca prvenstva.

S slavnostno podelitvijo pokalov vaterpolo ekipam, posebnih priznanj posameznim igralcem in plaket organizacijskim partnerjem se je v soboto, 15. julija, na olimpijskem bazenu v Žusterni zaključilo prvo evropsko univerzitetno pokalno tekmovanje v vaterpolu.

V Kopru se je v soboto zaključil Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu. Domača predstavnica Univerza na Primorskem je v pomembnem obračunu z Univerzo v Lyonu zmagala z 10 : 8 in si tako priborila končno drugo mesto. Prvo mesto je pripadlo Univerzi v Splitu, ki je zmagala na vseh petih tekmah in edina tekmovanje končala s popolnim izkupičkom.

Četrti dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu je bil na sporedu derbi neporaženih ekip Univerze na Primorskem in Univerze v Splitu. Tekma se je končala z zmago Splita z 10 : 8, ki je s tem »ubil dve muhi na en mah«, saj si je s to zmago obenem zagotovil tudi končno prvo mesto.

Ekipa Univerze na Primorskem je tretji dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu v Kopru še tretjič razveselila svoje navijače, potem ko je z 10 : 6 včeraj premagala postavo Univerze za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti. Domače moštvo je tako po treh kolih točkovno izenačena z vodilno Univerzo v Splitu, s katero se bo pomerila danes ob 21. uri.

Vaterpolisti Univerze na Primorskem so drugi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu, 12. julij, dosegli še drugo zmago, potem ko so z visoko razliko 12 : 3 premagali Univerzo sv. Cirila in Metoda v Skopju. A njihov uspeh je žal zasenčila huda poškodba makedonskega vaterpolista Nikole Tomovskega, zaradi katerega je bila tekma predčasno končana.

Včerajšnji prvi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki ga gosti Olimpijski bazen Žusterna v Kopru, je prinesel veselje domači ekipi Univerze na Primorskem, ki je na izjemno izenačenem dvoboju z 11 : 10 premagala ekipo Univerze v Beogradu. Uspešni sta bili še študentski ekipi Univerze v Splitu in Univerze v Lyonu.

Koper, 10. julij 2017 - Ljubitelji vaterpola bodo od jutri, 11. julija, do sobote, 15. julija 2017, prišli na svoj račun. V Žusterni pri Kopru bo namreč potekal prvi evropski univerzitetni pokal v tem športu, za naslov prvakov se bo med seboj pomerilo šest ekip iz šestih držav, med njimi edina slovenska z Univerze na Primorskem.  

Koper, 10. julij 2017 - Ženska rokometna ekipa Univerze na Primorskem se je med 1. in 9. julijem udeležila 9. EUSA Evropskega univerzitetnega prvenstva v rokometu, ki ga je gostila Univerza v Malagi (Španija). Prvenstvo je potekalo v kraju Antequera v neposredni bližini Malage, katerega se je udeležilo 22 ekip iz 21 univerz (12 ekip v moški ter 10 ekip v ženski konkurenci). V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa Stefan cel Mare iz Suceava (Romunija), v ženski pa so zmagale študentke Športne univerze Koln (Nemčija). Že danes pa bo v Žusterni pri Kopru potekala otvoritvena slovesnost prvega evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu, ki bo trajalo do 16. julija. 

Koper, 15. junij 2017 - Predsednik Študentskega sveta Univerze na Primorskem - ŠS UPGregor Gulič, podpira prizadevanja Študentske organizacije Slovenije - ŠOS in zakona, ki ureja položaj študentov. Skupaj s predsednikom ŠOS, Aleksandrom Spremom (na fotografiji pred našim sedežem) vas vljudno vabita, da s svojim podpisom na spletni strani www.kajpami.si tudi vi podprete slovenske študentke in študente.

Prvi Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu 2017 organizira Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo, Univerzo na Primorskem, Mestno občino Koper in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.

četrtek, 16. marec 2017

POSTANI PROSTOVOLJEC NA EVROPSKEM UNIVERZITETNEM POKALU V VATERPOLU

Po uspešni demonstracijski vpeljavi vaterpola na Evropskih univerzitetnih igrah 2016 se bo od 10. do 16. julija 2017 v Kopru odvijalo največje evropsko univerzitetno prvenstvo v tem športu

Uredništvo

Letošnji Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu (EUSA Water Polo Cup 2017) organizirajo Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Univerza na Primorskem (UP).

ponedeljek, 27. februar 2017

NA ZIMSKI FESTIVAL BREZPLAČNO Z UŠZP

3. marca bo na Kopah prireditev Zimski festival

Slovenska univerzitetna športna zveza vabi študentke in študente na tradicionalni Zimski festival študentskega športa na smučišče Kope v petek, 3. marca 2017. Popolnoma brezplačno bodo poskrbeli za celodnevno smuko, avtobusni prevoz iz Kopra in topel obrok!

sreda, 15. februar 2017

SLOVENSKI ŠTUDENTI - ŠPORTNIKI OSVOJILI DVE SREBRNI MEDALJI NA 28. ZIMSKI UNIVERZIJADI

Slovenija na 19. mestu na lestvici 56 držav udeleženk.

Kot smo že poročali, se je Slovenska študentska univerzitetna športna reprezentanca med 29. januarjem in 9. februarjem 2017 mudila na 28. zimski univerzijadi. Številčno sicer skromna ekipa je z dvema srebrnima odličjema Slovenijo uvrstila na 19. mesto na lestvici 56 držav udeleženk.


Slovenska univerzitetna reprezentanca

ponedeljek, 30. januar 2017

28. ZIMSKA UNIVERZIJADA URADNO ODPRTA

Športnike so sprejeli v univerzitetno vas z dvigom zastave, univerzijadni ogenj že gori. Zastavonoša smučarka Ana Zimšek, študentka UP FM.

KPM

28. univerzijada se je z včerajšnjo otvoritvijo tudi uradno začela; tudi naši športniki študentje se bodo danes že merili na tekmovališči. Pričakujemo tudi že končni odločitvi v superveleslalomu in v moškem smučarskem teku na 10 kilometrov z individualnim štartom.