O nas | Kontakt
Koledar

Kariera

2017 2016
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Karierni center Univerze na Primorskem je v četrtek, 12. 7. 2017, na tretjem dogodku v okviru Kariernih zgodb gostil Jana Plestenjaka, najuspešnejšega slovenskega glasbenika v zadnjem desetletju.

Center za razvoj in prenos znanja UP že sedmo leto kot posrednik izvaja program Erasmus za mlade podjetnike in tako omogoča mladim slovenskim podjetnikom usposabljanje v tujini. O svoji izkušnji na Kanarskih otokih je spregovorila Maja Vrčon.

Koper, 28. junij 2017 - Znani so finalisti letošnjega natečaja Podjetna Primorska 2017, ki ga že enajsto leto zapovrstjo organizira UIP - Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske. Med 41 prijavitelji je komisija izbrala 16 podjetniških skupin, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje. Finalisti nadaljujejo z mentorskim programom in se bodo novembra potegovali za zmago v treh kategorijah natečaja. Nagradni sklad letos znaša 40.000 evrov.

Karierni center Univerze na Primorskem je maja letos pričel s ciklom Kariernih zgodb z gosti – uveljavljenimi in prepoznavnimi posamezniki, ki pripovedujejo svoje življenjske zgodbe in predvsem karierne poti. Gostje KC UP, med njimi znanstveniki, gospodarstveniki, pa tudi estradniki in politiki, so in bodo predstavljeni v luči odkrivanja njihovega lastnega poslanstva. Karierne zgodbe so namenjene vsem, ki jih zanimajo atraktivne človeške pripovedi, prisluhnejo pa jim lahko v Študentskem centru Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici. Tokratni gost, ki se je odzval povabilu KC UP, je bil rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič.

torek, 6. junij 2017

ENTERPRISE EUROPE NETWORK POMAGA INOVATIVNIM PODJETJEM

Pogovor z mlado podjetnico in diplomantko UP FM Majo Rajterič

Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem (CRPZ UP) svetuje in pomaga številnim podjetjem in raziskovalcem na področju internacionalizacije, inovacij, prenosa znanja in tehnologij, pravic intelektualne lastnine in sodelovanja v programih EU.

petek, 26. maj 2017

OD IDEJE DO START-UP PODJETJA

Na festINNU sodeloval tudi Univerzitetni inkubator Primorske

ponedeljek, 8. maj 2017

ZMAGOVALEC NASINEGA HEKATONA V KOPRU JE OLIVER GLAVINA, DIPLOMANT UP FAMNIT

V okviru 48-urnega mednarodnega razvojnega tehnološkega hekatona za inovativno in kreativno reševanje globalnih izzivov je v Kopru slavil Oliver Glavina s projektom Space Door.

Po lanskoletnem uspešnem zagonu v Sloveniji je 29. in 30. aprila letos že drugič v Kopru potekal NASA Space Apps Challenge, svetovno največji hekaton o zemlji in vesolju. 25.000 sodelujočih je v 69 državah na 187 lokacijah reševalo enega od petih izzivov, ki jih je pripravila Nasa. Ponovno v organizaciji Univerzitetnega inkubatorja Primorske je letos 19 udeležencev prijavilo 6 projektov, od katerih je zmago slavil Space Door, Oliverja Glavine, drugo mesto je pripadlo Stanislavu Šliviću s projektom Earth4Kids. Oba sta nominirana za globalno glavno nagrado. Dijaki ekipe N.A.S.A. pa so na lokalni ravni prejeli nagrado imenovano People’s Choice Award in se potegujejo za glavno nagrado po izboru ljudi. 

petek, 5. maj 2017

ZAČETEK KARIERNIH ZGODB

Življenjske in karierne zgodbe uglednih gostov.

Karierni center Univerze na Primorskem pričenja s ciklom dogodkov, ki so ga poimenovali Karierne zgodbe. Prva v nizu bo že v sredo, 10. maja, ob 18. uri.

petek, 7. april 2017

KARIERNI DAN NA TURISTICI

V Portorožu se je v organizaciji Kariernega centa UP in UP FTŠ odvijal Karierni dan, namenjen vsem študentom in diplomantom UP.

Karierni center Univerze na Primorskem (KC UP), ki za univerzo nudi celostno in nujno podporo pri študijskem procesu in kariernem napredovanju ter pripomore k uresničevanju dolgoročnega cilja, tj. povečanje zaposljivosti diplomantov UP, je v sodelovanju z UP Fakulteto za turistične študije - Turistico 29. marca 2017 organiziral Karierni dan.

petek, 31. marec 2017

KARIERNI DAN »KARIERNA POT«

Karierni center in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirata v sredo, 5. 4. 2017, karierni dan

torek, 28. marec 2017

PRIJAVE NA 11. NATEČAJ PODJETNA PRIMORSKA 2017 LE ŠE DO 31. MARCA!

V petek, 31. 3. 2017, opolnoči se izteče rok za prijavo.

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2017 že enajsto leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. Letos natečaj ohranja lani prvič uvedeno Rektorjevo nagrado Univerze na Primorskem, poleg že znanih kategorij Navigator in Optimist. Novost letošnje sezone bodo posebne nagrade Občine Izola in podpora Mestne občine Koper.