O nas | Kontakt
Koledar

Družba

2017 2016
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
petek, 10. februar 2017

NAJDRAŽJA JE VODA, KI JE NI

Kot kažejo trendi zmanjševanja padavin, rasti temperatur in izhlapevanja, lahko v prihodnje pričakujemo manj vode v strugah in na izvirih, zato bodo zadržane padavine še kako dragocene.

doc. dr. Valentina Brečko Grubar

Oddelek za geografijo UP Fakultete za humanistične študije je v ponedeljek izvedel okroglo mizo z nadvse pomembno temo, z naslovom Bo razsoljevanje morske vode v prihodnosti zagotovilo oskrbo z vodo v slovenski Istri? Zaključki so naslednji.

petek, 10. februar 2017

NOVO USPOSABLJANJE »NTC UČENJE« NA PEDAGOŠKI FAKULTETI

Izvajalci programa so priznani strokovnjaki iz prakse, dr. Mitja Krajnčan, Uroš Petrović in dr. Ranko Rajović. Usposabljanje bo 10. in 11. februarja ter 4. marca 2017.

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta (UP PEF) bo tudi v spomladanskem semestru v okviru Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF nadaljevala z različnimi usposabljanji, med katerimi je tudi program »NTC učenje - razvoj kreativnosti in funkcionalnega znanja«.

četrtek, 26. januar 2017

IZJEMNO USPEŠEN MATEMATIČNI DAN ZA DIJAKE GIMNAZIJE KOPER

7. Matematičnega dne se je udeležilo približno 120 dijakov

KPM

V sredo, 25. januarja, je na Famnitu potekal 7. matematični dan, ki so se ga tokrat udeležili dijaki 3. letnika Gimnazije Koper. Fakulteto je obiskalo približno 120 dijakov, ki so se v spremstvu štirih profesoric za nekaj ur prepustili nekoliko drugačnemu, »nešolskemu« obravnavanju nekaterih tem v matematičnem ključu. Rdeča nit dogodka je bila namreč ponazoritev različnih uporab matematičnih teorij v vsakdanjem življenju, za kar v srednješolskih kurikulih žal pogosto zmanjka časa.

ponedeljek, 16. januar 2017

PODVODNA ARHEOLOGIJA VZBUJA ZANIMANJE ŠTUDENTOV

Oddelek za arheologijo in dediščino UP FHŠ je organiziral predavanje Panagiotisa Athanasopoulosa

dr. Vesna Grahovac

Oddelek za arheologijo in dediščino Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem je 10. januarja organiziral predavanje Panagiotisa Athanasopoulosa, projektnega sodelavca in vodje terenskih raziskav ostankov pristanišča Lechaion v Korintu. Predstavil je rezultate kopenskih in podvodnih najdb. Pristanišče je delovalo od 6. stol. pr. n. št. do 15. stol. n. št. in se je razprostiralo na območju velikosti 150 tisoč m2. Arheološke raziskave potekajo od leta 2013 v okviru projekta »Lechaion Harbour Project« (LHP) v sodelovanju Univerze v Kopenhagnu, danskega inštituta v Atenah in Oddelka za podvodno dediščino grškega ministrstva za kulturo.

 

petek, 13. januar 2017

PIONIRSKO DELO MEDNARODNE UNIVERZE V LIBANONU NA PODROČJU IZOBRAŽEVANJA MIGRANTOV

Na Univerzi na Primorskem je predaval dekan Pedagoške fakultete Mednarodne univerze v Libanonu dr. Anwar Kawtharani.

dr. Vesna Grahovac