Karierne zgodbe: Jan Plestenjak

Karierni center Univerze na Primorskem je v četrtek, 12. 7. 2017, na tretjem dogodku v okviru Kariernih zgodb gostil Jana Plestenjaka, najuspešnejšega slovenskega glasbenika v zadnjem desetletju.

Karierni center Univerze na Primorskem (KC UP) je maja začel cikel Karierne zgodbe – niz dogodkov, na katerih prepoznavni in uveljavljeni posamezniki pripovedujejo svoje življenjske zgodbe in predvsem karierne poti. Gostje Kariernih zgodb, med njimi znanstveniki in gospodarstveniki, pa tudi estradniki in politiki, se predstavljajo v luči odkrivanja lastnega poslanstva. Karierne zgodbe so namenjene vsem, ki jih zanimajo atraktivne človeške pripovedi, prisluhniti pa jim je mogoče v Študentskem centru Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27.

Tokratni gost Jan Plestenjak je v pogovoru razkril, kako ga je pot pripeljala do glasbe, kakšni so bili začetki, kako je preživljal študijska leta, ko je študiral na glasbenih akademijah, tudi v ZDA. Med drugim je ponudil tudi nekaj nasvetov za študente in tiste, ki so še na začetku lastne karierne poti.

Z njim se je pogovarjala Anja Curk Repič s KC UP, vse našteto in še več pa lahko vidite in slišite v videoposnetku, ki ga je pripravil Damjan Muhič.

Napovedi prihajajočih Kariernih zgodb in drugih dogodkov, ki jih organizira in podpira Karierni center UP, so na strani Kariernega centra na Facebooku, videoposnetki preteklih Kariernih zgodb pa se objavljajo v UP Budi pod oznako Karierne zgodbe.

Foto: KC UP.